Evenementen Schiermonnikoog

Evenementen Schiermonnikoog

De volgende evenementen vinden plaats op Schiermonnikoog:

optreden Shantykoor Gin See to Heich

 • Datum: 01 jul t/m 26 aug
 • Tijd: 21:30 uur
 • Locatie: Muziekkoepel het Beukennootje (Reeweg)

Shantykoor “Gin See to Heich” gaat na de successen van voorgaande jaren iedere woensdagavond in juli en augustus een optreden verzorgen in het centrum van het dorp.  Het belooft weer een gezellige avond te worden met zeemansliederen en meezingers.

Beachsoccer toernooi Schiermonnikoog

 • Datum: 04 jul t/m 05 jul
 • Tijd: 10:00 uur
 • Locatie: Badstrand, paal 7

In het weekend van zaterdag 4 en zondag 5 juli 2015 vindt op Schiermonnikoog het tiende Beachsoccer toernooi plaats. Doelstelling van de organisatie is er een happening van te maken waarbij sport en gezelligheid samengaan. Op zaterdagavond wordt een grote barbecue voor alle teams georganiseerd.

Ringrijden & Concours Hippique

 • Datum: 07 jul t/m 08 jul
 • Locatie: Knuppeldam, naast de brandweerkazerne

Op de tweede woensdag in juli staat Schiermonnikoog jaarlijks in het teken van het paard. Op de dinsdagavond voor het concours vindt het traditionele ringrijden (voor ruiters en aanspanningen) plaats op de Langestreek (ter hoogte van hotel de Tjattel).

Op woensdag zijn er naast springrubrieken, ook rubrieken met Friese paarden voor de sjees. Daarbij zijn het niet alleen de prestaties, maar vooral ook de gezelligheid en de warme sfeer die er ieder jaar weer zo’n bijzondere dag van maken.

Het paardenspektakel is gratis toegankelijk.

SchierSongFestival

 • Datum: 11 jul t/m 12 jul

Singer-songwriters  op Schiermonnikoog

Op zaterdag 11 en zondag 12 juli vindt de tweede editie plaats van het SchierSong Festival. Diverse songwriters brengen hun eigen songs ten gehore in Het Paviljoen Paal 3 op  het strand van Schiermonnikoog. Daarnaast is het mogelijk om je ter plaatse op te geven als je zelf mee wilt doen met een open podium.

Op zaterdag 11 juli start het SchierSong Festival met een open mic in de kantine van Camping Seedune. Voor deze avond kan een ieder zich aanmelden die een eigen song geschreven heeft !  De avond wordt geopend om 20.15 uur en de entree is gratis.

Op zondag 12 juli laten acht songwriters hun liedjes horen in Het Paviljoen Paal 3 (op het strand, einde Badweg). Bij mooi weer wordt er een kampvuur gemaakt. Ook hier is er tussendoor de mogelijkheid je aan te melden om mee te doen! Aanvang: 20.15 uur / Entree: € 5,-

Spoken Beat Night

 • Datum: 18 jul t/m 18 jul
 • Tijd: 20:00 uur

Spoken Beat Night speelt met taal en maakt het muzikaal. Spoken word artiest Jeannine Valeriano geeft samen met bijzondere gasten cross-over concerten. Ze presenteren nieuw werk en mengen jazz, spoken word, wereldmuziek, voordracht, live animatie en funky beats.

De gasten van Spoken Beat Night zijn meeslepende woordvoerders in hun vakgebied. Ze laten hun stem horen, kiezen positie en zijn eigenzinnig. de schrijvers delen het podium met topmusici die de woorden in de wereld van de toonkunst trekken. Twee dwarse tekenaars reageren live op de gasten en laten het publiek met andere ogen kijken.

Tijdens de Spoken Beat Night in het Cultureel Ontmoetingscentrum op Schiermonnikoog zullen de schrijver en musicus Abdelkader Benali & Bart de Vrees samen met het nieuwe taaltalent Siham Amghar optreden. Spoken Beat Night Schiermonnikoog

Jeannine Valeriano is de initiatiefnemer van Spoken Beat Night. ZIj is veelvuldg te zien op de Nederlandse en buitenlandse podia als zangeres/performer en actrice, maar ook als schrijver timmert ze aan de weg. Valeriano verhaalt emoties met haar stem en onderscheidt zich met eigen werk in bijzondere combinatie van songs en spoken word.

Abdelkader Benali debuteerde met Bruiloft aan zee (1996) en ontving vele prijzen waaronder de Libris Literatuurprijs voor De langverwachte (2002). Hij schreef proza, toneelstukken, poëzie en was verslaggever. Benali presenteerde voor tv onder meer Benali Boekt. In zijn boek Casa Benali kookt, gaart, suddert en stooft hij samen met zijn vrouw Saïda: een ontdekkingsreis door de Marokkaanse keuken! Casa Benali vormt de basis voor de editie.

Bart de Vrees is componist en slagwerker en de lijst van namen met wie hij samenwerkte is duizelingwekkend. Hij was onder meer slagwerker bij orkesten en ensembles, componist voor Asko Schönberg, het Nederlands Blazers Ensamble, het Aurelia Saxofoon Kwartet. De Vrees schuwt niets als muziekinstrument, kleedjes en plastic zakken zijn z’n distortion filters.

Siham Amghar schrijft poëzie die dicht bij haarzelf staat. In 2014 won ze de El Hizjra literatuurwedstrijd en bracht ze op het lezersfeest (Centrale Bibliotheek Rotterdam) een ode aan het werk van Kees van Beijnum. Ze trad onder andere op bij Paginagroots en het Oosterse Nacht Festival. Na de zomer gaat ze International Studies studeren aan de Universiteit van Leiden.

Informatie over de kaartverkoop volgt later.

Open tennistoernooi

 • Datum: 27 jul t/m 30 jul
 • Locatie: Tennisbanen Hinneleup, Duinpad

Tennisvereniging de Hinneleup organiseert jaarlijks een gezellig en sportief open tennistoernooi! Dit jaar zal het plaatsvinden van maandag 27 tot en met donderdag 30 juli.
Deelname staat open voor zowel leden als niet leden. Meedoen? Geeft u zich dan op via de de onderstaande link! Op dit inschrijfformulier ziet u meteen aan welke categorieën u mee kunt doen, let wel, met een maximum van 2 onderdelen.

Wij wensen alle deelnemers veel tennisplezier!

Muziek aan de plas

 • Datum: 02 aug t/m 02 aug
 • Tijd: 13:30 uur
 • Locatie: Berkenplas, Prins Bernhardweg 1

Zondagmiddag 2 augustus wordt alweer voor de 15de keer het Muziek aan de plas georganniseerd. Diverse artiesten treden op, het kleine festival trekt elk jaar een schare van belangstellenden naar de Berkenplas.

Het festival begint rond 13.30 uur en is vrij toegankelijk.

Concert: Noord ontmoet Zuid

 • Datum: 15 aug t/m 15 aug
 • Tijd: 20:30 uur
 • Locatie: Hotel Duinzicht, Badweg 17

Concert Arno Adams en Martin Korthuis, twee markante representanten van hun stad en taalgebied…

Waar de verschillen over honderden kilometers kunnen worden uitgemeten, zo brengen Arno Adams en Martin Korthuis twee werelden bij elkaar… door betekenis en herkenning te vinden in woorden, uitgesproken en gezongen in verschillende streektalen.

Op het podium worden muzikale bruggen geslagen tussen Limburg en Groningen. Limburger Arno Adams en Groninger Martin Korthuis zijn geworteld in de taal van hun streek en brengen die onder in hun muziek, zoals weinigen anderen dat kunnen. Tijdens dit concert tonen beiden hun roots, los van elkaar, eigen en authentiek… en dan op het einde weer samen.

15 augustus 2015, 20.30 uur, Zaal open: 20.00 uur

Locatie: Duinzicht, Badweg

Kaarten: Euro 12,–

Reserveren: irnaevers@live.nl,  06 16 02 63 23

MARTIN KORTHUIS is direct én poëtisch, of hij nu zingt over een populaire hoer, luieren in een duinpan, zijn verlangen naar seks met zijn geliefde of moe in slaap vallen. Beeldspraken en humor relativeren zijn emoties soms, maar benadrukken die daardoor tegelijk als zijn eerste natuur. Bovendien maakt Korthuis’ stem zijn gevoelens nonchalant voelbaar, alsof hij vergeet dat hij zingt. Weemoedig en gretig klinkt hij zo, alsof zingen zijn eerste natuur is. Martin rijgt, zingend met een prettig aan Cat Stevens refererende stem, pareltjes van eigen nummers aaneen. 

ARNO ADAMS schildert met messcherpe precisie zijn observaties in zíjn dialect. Soms zwartgallig, vaak ontroerend en doorspekt met ironie. Arno Adams is een romanticus… met oog voor het schone en een zwak voor de zwakken. 

Arno weet met zijn donkerbruine ‘bluesy’ stem te boeien, te verleiden, te misleiden en te vertederen zoals slechts weinigen dat kunnen… Zijn pakkende songs in zijn Noord-Limburgse dialect zijn vaak triestig en verhalen niet zelden op het intieme af – waar menig ander zichzelf mee te kakken zou zetten -,  maar Arno’s benadering is nooit zielig of goedkoop.

Als Arno Adams zijn ‘blues’ zingt dan klinkt daarin John Lee Hooker door, is hij ingetogen als Paolo Conte en deelt hij zijn passie met Jacques Brel. En met de nodige humor, lak aan taboes en met zelfspot wordt Arno Adams-live iedere keer weer een belevenis waarop onder leiding van Arno zelf hartelijk gelachen kan worden… zónder dat de impact van zijn muziek er door teniet gedaan wordt! Arno Adams is wars van vals sentiment. Met Arno valt niet te spotten. Dat doet hij zelf wel.

After Sunset Festival

 • Datum: 24 aug t/m 30 aug

4e editie After Sunset Festival Schiermonnikoog

Een uniek podium voor Minimal Music, geluids- en videokunst en vertellingen over de sterrenhemel op Schiermonnikoog.

Het programma voor dit jaar is nog niet bekend, zodra er informatie bekend kunt dat hier vinden.

Ode aan de Wadden

 • Datum: 02 okt t/m 02 okt
 • Tijd: 18:45 uur
 • Locatie: Concert op de Veerboot, opstappen is mogelijk zowel op Lauwersoog als Schiermonnikoog

met muziek van o.a.

Niek Kleinjan (slagwerk)
Tom Wolfs (klarinet)
Caspar Vos (piano)
Margot Kolodziej (viool)
Johan van der Linden (saxofoon)
ArtEZ HKU Saxofoonorkest

Als opmaat naar het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog vindt op vrijdagavond 2 oktober een bijzonder concert plaats op de veerboot.

Om 18:45 uur vaart de boot vanaf Lauwersoog het wad op om daar voor anker te gaan. De motor gaat uit en wat volgt is 1,5 uur muziek op drie dekken. Na het concert vaart de boot door naar Schiermonnikoog (aankomst 21:15 uur) en daarna weer terug naar Lauwersoog om daar rond 22:15 uur af te meren. Blijft u op Schiermonnikoog? U kunt de bus nemen om naar het dorp te gaan.

Ook vanaf Schiermonnikoog is dit bijzondere concert bij te wonen: een boot vertrekt om 17:45 uur naar Lauwersoog. Vanaf daar kunt u opstappen voor Ode aan de Wadden.

Toegangsprijs: €32,50 (inclusief retour veerboot, exclusief eten en drinken)
Voor kaarten: www.schiermonnikoogfestival.nl/tickets

Ode aan de Wadden is onderdeel van het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog en wordt georganiseerd i.s.m. Wagenborg Passagiersdiensten.

Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog

 • Datum: 03 okt t/m 08 okt

Het Internationaal Kamermuziekfestival vindt in 2015 voor de veertiende keer plaats op Schiermonnikoog. Vanuit heel Europa komen liefhebbers van klassieke muziek naar Schiermonnikooog om concerten, documentaires, natuurexcursies, lezingen en openbare masterclasses bij te wonen.

Meer dan 80 musici, van jong talent tot vermaard, komen in oktober naar Schiermonnikoog. Zij zullen klank en kleur geven aan de veertiende editie van het festival. Het publiek kan genieten van meer dan 30 concerten, ‘publiek ontmoet….’ sessies, natuurexcursies, lezingen, sterrenwandelingen en muziekdocumentaires.

De komende jaren staat het festival telkens in het teken van een andere stad. Als eerste is het de beurt aan Wenen, de geboorteplaats van twee ‘scholen’ die het muzikale leven in Europa onuitwisbaar hebben beïnvloed. Gedurende meer dan twee eeuwen kon je niet om Wenen heen, en nog altijd trekt de voormalige hoofdstad van het Habsburgse rijk pioniers die er hun expressie komen verfijnen.

De programmering graaft dan ook gretig in alles wat Wenen in de loop der tijd heeft geboden: Mozart, Beethoven en Schubert voor de periode voor en rond 1800, Brahms, Wolf en Mahler voor het midden en einde van de 19e eeuw, en Strauss, Korngold, Zemlinsky en Schoenberg voor de 20e. Daarnaast is er minder gekend repertoire van onder anderen Karl Weigl, Joseph Marx, en Robert Fuchs, die aan het Weense conservatorium vele muzikale geesten hebben gevormd.

Programma 2015

Kaarten zijn online te koop via het Internationaal Kamermuziek festival Schiermonnikoog

November Wandelmaand

Met warme jas en stevige wandelschoenen aan begint het uitwaaien pas echt! Schiermonnikoog heeft november uitgeroepen tot Wandelmaand. Want wandelen is de uitgelezen manier om te genieten van de pure, ruige schoonheid van het eiland in de herfst.

Wij bieden gedurende de hele maand november een uitgebreid programma van wandelingen rondom vier thema’s: natuur, sport, cultuurhistorie en culinair. Bevlogen eilander gidsen begeleiden de wandelingen. Iedere week komen alle thema’s aan bod; in de weekenden steeds drie van de vier thema’s. Elke maandag is er een avondwandeling, onder de titel ‘Humor in de streken’.

Op pad met de boswachter
De boswachters van Nationaal Park Schiermonnikoog nemen u mee de natuur in, op zoek naar herfstvogels of paddenstoelen.

Sportief wandelen
De sportieve wandelingen leiden over verharde en onverharde wegen, langs karakteristieke eilander bezienswaardigheden.

Cultuurhistorisch wandelen
Eilandbewoners nemen u mee op een reis door de tijd, langs kenmerkende plaatsen en gebouwen in het dorp Schiermonnikoog. Onderweg hoort u spannende verhalen over bijvoorbeeld het zeevarende bestaan van de eilanders.

Culinair wandelen
De culinaire wandelingen voeren u langs gezellige restaurants, kroegjes en bijzondere plekken op het eiland. Overal krijgt u een ander smaakvol hoogstandje voorgeschoteld.

Klik voor het volledige weekprogramma  op de week van uw keuze.
Wij zien er naar uit u in november te begroeten!

Meer informatie vindt u hier.

Evenementen Schiermonnikoog gratis vermelden op deze site? Klik hier.

 

 

Threesome
Creampie
Threesome
Threesome
Blowjob
Creampie
Blowjob
Orgy
Creampie
Threesome
Anal